pktop980

STORT TACK!! alla sponsorer och bidragsgivare.

Den 6 augusti 2016 var det officiell invigning av barnhemmet, med inbjudna gäster i form av vårdnadshavare till barnen och hövdingar från de byar barnen kommer ifrån, de "äldste" i vårt område och pastor Gideon som varit delaktig i valet av barn och att alla uppgifter om dem blivit riktiga. Andra gäster kom från bland annat Japan, Australien, Danmark och så Sverige så klart.

FB f Logo blue 50 Följ oss på Facebook

 H J Ä L P !  Vi behöver månadsgivare för att klara av den dagliga driften.
Läs mer under rubriken Hjälp oss att hjälpa!

 

2016 08portarna ppnas

Portarna till hemmet öppnas sedan Kioyaki Kobayashi klippt bandet. Alla tågade sedan in för att ta sig en titt.

 2016 08invigningssng LR

 Det förekom mycket sång vid invigningen. Här ses barnen tillsammans med personal och vårdnadshavare med flera.

 

2016 08hoppborg2 

Ett väldigt populärt inslag under invigningen var hoppborgen, som blev otroligt mycket använd.

 

Magnus o massajer JF

Magnus hälsar alla massajkvinnor välkomna innan invigningen.
Foto: Jan Fleischmann

 

2016 08Kobayashikids

Sedan mitten av juli 2016 är barnen 16 stycken. Poserar med barnen gör Kioyaki Kobayashi och vår dotter Nanteiya (i keps).

 

uniformer

Lagom till skolavslutningen hade det ordnat sig med uniformer till alla barnen.

 

2016 07lego

De båda volontärgästerna Vicky och Lovisa kom med stora säckar lego och duplo sponsrat av Lego i Danmark.

 

2016 08esther 2016 08marrisa

Barnen tycker alla om att läsa, rita och skriva...

 

2016 07teckning 

... och ibland blir det väldigt intensivt.

 

2016 07lambi

Vi fick med oss lambi-gosedjur från Metsä Tissue i Mariestad till alla barnen.

 

2016 08solvrmesystem

Efter att barnen varit utan varmvatten i ett par månader sedan solvärmesystemen slutat fungera, som en följd av att för mycket partiklar fastnat inne i rörsystemen, lyckades vi de sista skälvande dagarna att byta ut båda systemen. Företaget Davis & Shirtliff sponsrade med ett av systemen. De gamla ska vi försöka renovera och sedan använda till huset för anställda och volontärer. De nya systemen är av typen indirekt system där inte partiklar kan fastna inne i rörsystemet.

 

Augusti 2015

De första flickorna flyttade in i augusti 2015 och sedan början på januari 2016 bor här totalt tio stycken. Detta är föräldralösa flickor som här får ett hem där de även ska slippa tidigt bortgifte och könsstympning. Sedan mitten på januari har åtta av tio barn även börjat förskola och skola. Det är bara de två allra minsta i treårsåldern som är kvar hemma på dagtid.


På bilden ses alla tio flickorna tillsamman med personalen liksom Susan till vänster i bild med dottern Nante som är andra barnet från vänster.

Det finns fyra ”mammor” på plats som kommer att ta hand om dessa flickor. Varje ”mamma” har sitt särskilda arbetsområde.

Läs mer

Under 2013 och 2014 har vi nu äntligen fått allting färdigt. Den lilla utbyggnaden och köket är helt klara och arbetarbostaden återstår att få lite färg och solceller på taket. Alla myndighetstillstånd är klara och personal är anskaffad.

Ännu en gång STORT TACK!! alla sponsorer och bidragsgivare.

12a barnhemshuset

12b sovrumSedan i mitten på juli och under hösten 2012 har vi jobbat med markarbeten och trädplantering. Det lilla gashuset och en veranda är nu färdiga liksom en stenmur för att hålla både tama och vilda djur på avstånd. En del möbler är inköpta och en arbetarbostad är påbörjad.

12c gashus 12d arbetarbostad 12e stenmur

 

Under fem veckor i juli-augusti 2011 fick vi en solcellsanläggning installerad vilken nu ger tillräckligt med el för verksamheten. Vi färdigställde även en del arbeten, så som utedass och infiltrationsbädd till trekammarbrunnen m m.

Vi kan nu konstatera att vi är helt självförsörjande på både vatten och el.

solceller01 solceller02 solceller03

 

I årsskiftet 2010-2011 kom solpaneler med vattentankar på plats på taket. Varmvattenförsörjningen är i och med det tryggad. barnhemmet11a

  • 1
  • 2