pktop980

I september 1994 hade vi fått in tillräckligt med pengar och kunde åka ner med den fullproppade containern. Förutom kläder hade vi fått in leksaker, skor, handikapphjälpmedel, cyklar, och fotbollar samt ett piano. Contanern var som synes på bilden nedan fullproppad. Det var knappt att det gick att få igen dörrarna.
Pengar till frakten fick vi in genom försäljning av egen bakning samt bidrag från privatpersoner, Missionskyrkan, Rädda Barnen och några företag i Mariestad.

När containern väl kom fram blev det bråttom med urlastning, sortering och utdelning till de båda barnhemmen. Utdelningen skedde i flera steg med lite åt gången.

Det första barnhemmet är beläget i de centrala delarna av Nairobi och ligger inklämt mellan hyreshus och affärer. Tomten är väldigt liten med bara fyra sovsalar där ca 90 barn bor. Många gatubarn samlar ved till kvällen och får i utbyte mot detta ett mål mat.
Det andra barnhemmet ligger ute på landet. De är ca 250 barn som bor där, varav fler än hälften är psykiskt eller fysiskt handikappade. Här bedriver man egen undervisning och har ett litet bondgårdsprojekt med några grisar och kor.

container

Barnen på de båda barnhemmen blev överlyckliga för allting som de fick och allting finns dokumenterat, så när vi kom tillbaka till Sverige for vi runt till alla som varit med och skänkt saker eller pengar och visade diabilder och videofilm. Detta har varit väldigt uppskattat, då alla verkligen fått se exakt vart deras skänkta saker tagit vägen.